Om Antik 44

breackumb background

Om Antik 44

Velkommen til Antik 44

Antik 44 har til huse i en gammel borgmestergård i Bogense. Her ligger den fysiske antikvitetsbutik i det gamle hus sammen med en lille teatersal, cafe og kunstgalleri. Det hele har eksisteret siden 1984, det ældste af huset er fra 1420, men det er først de seneste par år at antikdelen har optaget mere og mere plads i bygningen.

Wellcome Icon 01

Antikvitetsbutik

Antikvitetsbutikken ligger i forhuset med direkte adgang til kunstudstilling og andre aktiviteter. Vi har to lagre, et for mindre ting i huset mens de lidt større ting ligger i magasin andet steds i byen. Og endelig vores bankboks i nær afstand fra butikken. I den gamle gårhave findes stenkrukker, solure og lignende udendørsvarer.

Wellcome Icon 03

Munkekælder

Den ældste del af det fredede hus er bygget omkring 1415 – 1420. Det er en hvælvet kælder bygget af ”munkesten”, deraf navnet. Der findes kun omkring seks lignende rum i Danmark. Dengang har bygningen været et stenhus, en herregård af anseelig størrelse. En ung pige, Antonia, fra ca. 1650 siges at spøge på stedet.

Wellcome Icon 02

Kunstudstilling

Oprindeligt hed Cafe 44 ”Galleri 44”. Stedet startede nemlig i 1984 som et kunstgalleri med mulighed for at købe kaffe og kage. Galleriet i teatersalen har gennem årene haft talrige udstillinger med kendte kunstnere, både danske og udenlandske. Af de fynske kan nævnes William Hansen, William Rosenberg, Ole Ernst, Frank Hammershøj, Lars Mikes m.fl.

Wellcome Icon 04

Teater

I sommeren 1992 opstod i de små, fine og hyggelige lokaler på cafe 44 i Bogense en ide om at lave en cabaret med liv, sjæl og poesi. Ideen kom fra Agnethe Bjørn og efter nogle år med fast bopæl i midt i Odense, startede hun Bogense Cabareten. Intimiteten er vigtig i en cabaret og det må man sige der var rige muligheder for i den gamle teatersal.

Lidt fakta

Butikkens historie

I 2006 begyndte samleren Torben Juul at udstille og sælge mindre dele af sin store samling. Det har siden hen udviklet sig til fast fysisk butik samt butik på internettet. Begge steder med spændende, unikke og anderledes antikviteter.

40

Års erfaring

364

Åbningsdage

8000

Produkter

500

Tilfredse kunder

Om vores team

Antik 44's medvirkende

team avatar

Torben Juul

Indehaver af Antik 44

Har samlet gennem hele sit liv og er ud over at være historiker og forfatter også godt kendt med gamle sager fra arbejde på danske museer og meget mere.

You need to choose options for your item

x