Rorstrand

Breakcumb gallery default

Rörstrand

Rörstrand er et svensk mærke til porcelæn, der ejes af finske fiskars . Brandet dateres tilbage til 1726 og betragtes som Europas næststørste porcelænmærke efter tyske Meissen . Produktionen blev oprindeligt udført på Rörstrands slot ved Karlbergssjön i Vasastan , Stockholm . Virksomheden blev flyttet via Göteborg til Lidköping. I 2004 blev det besluttet at lukke fabrikken og produktionen foregår i øjeblikket blandt andet i Indonesien.

Allerede i det 13. århundrede blev Rörstrand nævnt, da Magnus Ladulås donerede ejendommen til klara kloster . I 1527, under Gustav Vasa , blev området trukket til kronen. Området blev kaldt "Rörstrand", fordi Klara strande blev plantet med rier.

Siden det 17. århundrede har der været skæbne forsøg på at efterligne det kinesiske porcelæn i Europa. Især siden Johann Friedrich Böttger i 1709 lykkedes at løse mysteriet i Kina, forsøgte de fleste lande og individuelle forretningsmænd at tiltrække folk, der troede at have kendskab til porcelænfabrikation, både ægte dygtige keramikere og rene scam-kunstnere. Johann Wolff havde tidligere arbejdet som maler ved en fajancefabrik i Nürnbergog blev i 1722 ansat som den første arbejder på Store Kongensgade fabriki københavn. Dette var sket med løftet om at kunne producere ægte porcelæn. Da han ikke kunne levere, hvad han lovede, hvor han flygtede i 1725 til Sverige med ansat Andreas Nicolaus Ferdinand, hvor han formåede at interessere et konsortium af tyve velhavende adelige og handlende til at finansiere opførelsen af en svensk porcelænsfabrik på Rörstrands Slot , og 13. juni, 1726 blev etableret Foreningen Kontrakt emililler alle interessenterne i de svenske Porcellains, der kommer til Stora Rörstrand efter at Delphtic er etableret.

Source: Wikipedia

Produkter

1
Vase Rörstrand
1.200,00 kr
1
0,00 kr
Ikke på lager

You need to choose options for your item

x